- pół szklanki ugotowanego. grochu lub fasoli
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- szklanka startej na tarce o grubych oczkach cukini
- 2-3 łyżki mąki owsianej
- mała marchewka
- łyżeczka musztardy
- sól, pieprz, kurkuma,
Groch lub fasolę przeciskamy przez praskke, startą. marchewkę podxuszamy na oleju.
Wszystkie skladniki, łącznie z surową cukinia, łączymy, mieszamy, przyprawiamy do smaku. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej lub w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Uformowane kotleciki pieczemy lub smażymy na patelni.
Kotleciki możemy przygotowac w wersji light, nie dodając fasoli.
- pół szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
- szklanka startej na tarce o grubych oczkach cukini
- 2-3 łyżki mąki owsianej
- mała marchewka
- łyżeczka musztardy
- sól, pieprz, kurkuma,
Groch lub fasolę przeciskamy przez praskke, startą. marchewkę podxuszamy na oleju.
Wszystkie skladniki, łącznie z surową cukinia, łączymy, mieszamy, przyprawiamy do smaku. Formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej lub w pokruszonych płatkach kukurydzianych. Uformowane kotleciki pieczemy lub smażymy na patelni.
Kotleciki możemy przygotowac w wersji light, nie dodając fasoli.