- 2 szklanki płatków owsianych
- niepełna szklanka płatkóów kukurydzianych
- pół szklanki wiórek kokosowych
- pół szklanki rodzynek
- pół szklanki migdałów ( mogą być płatki)
- garść włoskich orzechów
- garść ziaren słonecznika
można dodać dowolne bakalie
- 2-3 łyżki miodu ( ja daję z mniszka)
- 3-4 łyżki oleju
Połączyć suche produkty w jednym naczyniu, natomiast miód z olejem połączyć w kubeczku. Połączyć razem bardzo dobrze mieszając. Wyłożyć na blachę i piec w piekarniku ok. 30 minut, co pewien czas mieszając.
Po wystudzeniu złożyć do zamkniętego naczynia.
Granolę można podawać z mlekiem roślinnym. lub z owocami.
- niepełna szklanka płatkóów kukurydzianych
- pół szklanki wiórek kokosowych
- pół szklanki rodzynek
- pół szklanki migdałów ( mogą być płatki)
- garść włoskich orzechów
- garść ziaren słonecznika
można dodać dowolne bakalie
- 2-3 łyżki miodu ( ja daję z mniszka)
- 3-4 łyżki oleju
Połączyć suche produkty w jednym naczyniu, natomiast miód z olejem połączyć w kubeczku. Połączyć razem bardzo dobrze mieszając. Wyłożyć na blachę i piec w piekarniku ok. 30 minut, co pewien czas mieszając.
Po wystudzeniu złożyć do zamkniętego naczynia.
Granolę można podawać z mlekiem roślinnym. lub z owocami.
Można też zawsze dodać jakiś syrop np. klonowy :) albo dodać wody z cukrem
OdpowiedzUsuń