- opakowanie tofu wędzonego
panierka :
- mąka, można dodać łyżkę zmielonych płatków owsianych
- piwo lub woda przegotowana
- sól, curry, czosnek granulowany, pieprz
- łyżka oleju
oraz :
- bułka tarta
- olej do smażenia
Tofu kroimy na plastry grubości ok.8- 10 mm
Przygotowujemy ciasto na panierkę.
Plastry tofu zanurzamy w cieście, obtaczamy w bułce tartej
i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu można lekko posypać czosnkiem granulowanym.
Podajemy z warzywami i pieczywem.
panierka :
- mąka, można dodać łyżkę zmielonych płatków owsianych
- piwo lub woda przegotowana
- sól, curry, czosnek granulowany, pieprz
- łyżka oleju
oraz :
- bułka tarta
- olej do smażenia
Tofu kroimy na plastry grubości ok.8- 10 mm
Przygotowujemy ciasto na panierkę.
Plastry tofu zanurzamy w cieście, obtaczamy w bułce tartej
i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Po usmażeniu można lekko posypać czosnkiem granulowanym.
Podajemy z warzywami i pieczywem.
Pyszniutko u ciebie ;))
OdpowiedzUsuńJakoś mi to tofu na obiad pasuje :).
OdpowiedzUsuńRewelacyjny blog :)
Dziękuję za ten przepis, to zrewolucjonizowało moje myślenie o wegańskiej panierce!
OdpowiedzUsuń