- olej do podsmażenia
- duża cebula
- opcjonalnie : ugotowany ryż (ok. 50% objętości cebulki)
- pół kostki drożdży piekarniczych (5 dag)
- pół łyżeczki curry
- szczypiorek do posypania
- sól, pieprz ziołowy
Pokrojoną w kostkę cebulkę podsmażam na oleju.
Dodaję resztę składników, mieszam, przyprawiam, podsmażam..
Posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego:)
Można popijać sokiem z brzozy:)
- duża cebula
- opcjonalnie : ugotowany ryż (ok. 50% objętości cebulki)
- pół kostki drożdży piekarniczych (5 dag)
- pół łyżeczki curry
- szczypiorek do posypania
- sól, pieprz ziołowy
Pokrojoną w kostkę cebulkę podsmażam na oleju.
Dodaję resztę składników, mieszam, przyprawiam, podsmażam..
Posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego:)
Można popijać sokiem z brzozy:)
a czemu te drożdze piekarnicze?
OdpowiedzUsuńDrożdże są substancją rozrzedzającą i bazą jajecznicy, inaczej wyjdzie smażona cebulka:). Ponad to drożdże dostarczają witamin z grupy B, zawierają cenne minerały (m.in. selen,chrom) i są źródłem białka.
OdpowiedzUsuńAle to ładnie wygląda! Koniecznie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńNo a smak jest troche podobny do jajecznicy? Wygląd b. ładny.
OdpowiedzUsuńNo właśnie, czy smak ma jajeczny, czy drożdżowy :D? Jaki jest? Mega ślicznie wygląda i chyba za chwilę idę po drożdże i robie na drugie śniadanie.
OdpowiedzUsuń