czwartek, 19 czerwca 2014

Szaszłyki wegańskie.

-   kotlety sojowe
-  pieczarki
-  papryka
-  seler
-  marchew
-  pomidor
- cukinia
-  sól, pieprz, curry, ulubione  zioła

 Kotlety, plastry marchwi i selera krótko gotujemy w odpowiednio przyprawionej wodzie.
Pieczarki, paprykę, cukinię i pomidora kroimy w kawałki, przyprawiamy, możemy zamarynować lub krótko poddusić na oliwce. 
Składniki nadziewamy na patyczki do szaszłyków i .... na grill.


 Warzywa możemy dodawać rożne.

4 komentarze:

  1. Wystarczy ok.3-4 minuty, by warzywa i kotlety były al dente. na grillu dojdą.

    OdpowiedzUsuń
  2. A jeśli chcę dodać ziemniaki to też je ongotować?

    OdpowiedzUsuń
  3. Ervisha, ziemniaki też należy obgotować, by wszystkie składniki wymagały takiego samego czasu do grilowania. smacznego:)

    OdpowiedzUsuń