- 20 dag margaryny Kasia dla wegan (100% roślinna)
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki mleka sojowego
- kilka kropli soku z cytryny
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- mąka pszenna
- kawałek laski wanilii
Do mleka dodajemy sok z cytryny, chwilę czekamy.
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy margarynę i pozostałe produkty, zagniatamy ciasto jak na pierogi.
Ciasto wałkujemy na grubość ok.5 mm.
Wykrawamy foremką lub szklanką księżyce. Powycinane ciastka układamy luźno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp.180 st.C ok. 15 minut.
Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym. Księżycowe rożki możemy zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie i obtoczyć w posiekanych orzechach i wiórkach kokosowych.
Przechowujemy w zamkniętym słoju.
- 2 łyżki cukru
- 3 łyżki mleka sojowego
- kilka kropli soku z cytryny
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- mąka pszenna
- kawałek laski wanilii
Do mleka dodajemy sok z cytryny, chwilę czekamy.
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy margarynę i pozostałe produkty, zagniatamy ciasto jak na pierogi.
Ciasto wałkujemy na grubość ok.5 mm.
Wykrawamy foremką lub szklanką księżyce. Powycinane ciastka układamy luźno na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku w temp.180 st.C ok. 15 minut.
Gdy przestygną posypujemy cukrem pudrem zmieszanym z cukrem waniliowym. Księżycowe rożki możemy zanurzyć w rozpuszczonej czekoladzie i obtoczyć w posiekanych orzechach i wiórkach kokosowych.
Przechowujemy w zamkniętym słoju.