- 2 dojrzałe banany
- 2 szklanki mąki
- 4 -5 łyżek cukru (w zależności od owoców)
- pół szklanki oleju
- pół szklanki mleka roślinnego lub wody
- pół torebki cukru waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- szczypta soli
- ulubione owoce mogą być truskawki, wiśnie, śliwki , w zimie możemy dać bakalie
Ja dodałam pierwszych wiśni.
Banany zgnieść widelcem, miksować z cukrem i cukrem waniliowym , powoli dodawać produkty płynne. Dodać mąkę, proszek, sodę i sól, dokładnie wymieszać . Część ciasta wlać do średniej tortownicy, położyć wydrylowane wiśnie lub inne owoce, odsączone z soku ( uwaga: sok przyda się na lukier ), zalać pozostałym ciastem. Piec w piekarniku ok. 35 minut.
Gorący placek polać gęstym lukrem, zrobionym z soku wiśniowego i cukru pudru,
można przybrać owocami.
- 2 szklanki mąki
- 4 -5 łyżek cukru (w zależności od owoców)
- pół szklanki oleju
- pół szklanki mleka roślinnego lub wody
- pół torebki cukru waniliowego
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody
- szczypta soli
- ulubione owoce mogą być truskawki, wiśnie, śliwki , w zimie możemy dać bakalie
Ja dodałam pierwszych wiśni.
Banany zgnieść widelcem, miksować z cukrem i cukrem waniliowym , powoli dodawać produkty płynne. Dodać mąkę, proszek, sodę i sól, dokładnie wymieszać . Część ciasta wlać do średniej tortownicy, położyć wydrylowane wiśnie lub inne owoce, odsączone z soku ( uwaga: sok przyda się na lukier ), zalać pozostałym ciastem. Piec w piekarniku ok. 35 minut.
Gorący placek polać gęstym lukrem, zrobionym z soku wiśniowego i cukru pudru,
można przybrać owocami.