sobota, 20 sierpnia 2011

Warzywa w sosie sojowym

nieduża cukinia  :  pokroić w słupki
dwie marchewki : pokroić w słupki
kawałek selera :  pokroić  w cienkie paski
-   kawałek pora : pokroić w talarki
pół zielonej i pół czerwonej papryki:  pokrój w paski
-   kilka pieczarek: pokrój w paski
 - zielony pomidor :pokrój w  pół-krążki
-   niepełna szklanka obgotowanego bobu
-   łyżka sosu sojowego
 - 2 łyżki oleju
-  garść kiełków sojowych
natka pietruszki


Rozgrzej na patelni olej, wrzuć przygotowane warzyw, dodaj sos sojowy i smaż ok. 15 minut
( warzywa powinny być chrupiące).
Pod koniec smażenia dodaj kiełki, przypraw do smaku.
Całość posyp pokrojoną  natką pietruszki.
Podawaj z ryżem  jako danie obiadowe.
.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz