- nieduża cukinia : pokroić w słupki
- dwie marchewki : pokroić w słupki
- kawałek selera : pokroić w cienkie paski
- kawałek pora : pokroić w talarki
- pół zielonej i pół czerwonej papryki: pokrój w paski
- kilka pieczarek: pokrój w paski
- zielony pomidor :pokrój w pół-krążki
- niepełna szklanka obgotowanego bobu
- łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- garść kiełków sojowych
- natka pietruszki
Rozgrzej na patelni olej, wrzuć przygotowane warzyw, dodaj sos sojowy i smaż ok. 15 minut
( warzywa powinny być chrupiące).
Pod koniec smażenia dodaj kiełki, przypraw do smaku.
Całość posyp pokrojoną natką pietruszki.
Podawaj z ryżem jako danie obiadowe.
.
- dwie marchewki : pokroić w słupki
- kawałek selera : pokroić w cienkie paski
- kawałek pora : pokroić w talarki
- pół zielonej i pół czerwonej papryki: pokrój w paski
- kilka pieczarek: pokrój w paski
- zielony pomidor :pokrój w pół-krążki
- niepełna szklanka obgotowanego bobu
- łyżka sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- garść kiełków sojowych
- natka pietruszki
Rozgrzej na patelni olej, wrzuć przygotowane warzyw, dodaj sos sojowy i smaż ok. 15 minut
( warzywa powinny być chrupiące).
Pod koniec smażenia dodaj kiełki, przypraw do smaku.
Całość posyp pokrojoną natką pietruszki.
Podawaj z ryżem jako danie obiadowe.
.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz