- szklanka ugotowanej fasoli
- 3 ziemniaki
- 1 por ( biała część i kilka zielonych liści)
- półtorej szklanki kukurydzy
- łyżka posiekanego kopru
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- pół małej papryczki chili
- 3 szklanki wody
- sól, majeranek,
Najpierw należy namoczyć i oddzielnie ugotować szklankę fasoli.
W lecie gdy fasolka jest młoda, nie musimy jej moczyć i krócej gotujemy.
Pokrojone ziemniaki zalewamy wrzącą wodą , dodajemy pokrojonego w pół talarki pora i kukurydzę.
Gotujemy do miękkości ziemniaka.
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną papryczkę chili ( maleńki kawałeczek!) , ugotowaną fasolkę ,
koncentrat i przyprawy.
Zdejmujemy z ognia. Całość posypujemy koperkiem.
- 3 ziemniaki
- 1 por ( biała część i kilka zielonych liści)
- półtorej szklanki kukurydzy
- łyżka posiekanego kopru
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- pół małej papryczki chili
- 3 szklanki wody
- sól, majeranek,
Najpierw należy namoczyć i oddzielnie ugotować szklankę fasoli.
W lecie gdy fasolka jest młoda, nie musimy jej moczyć i krócej gotujemy.
Pokrojone ziemniaki zalewamy wrzącą wodą , dodajemy pokrojonego w pół talarki pora i kukurydzę.
Gotujemy do miękkości ziemniaka.
Pod koniec gotowania dodajemy pokrojoną papryczkę chili ( maleńki kawałeczek!) , ugotowaną fasolkę ,
koncentrat i przyprawy.
Zdejmujemy z ognia. Całość posypujemy koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz