poniedziałek, 6 maja 2013

Czekoladowy deserek z awokado.


- tabliczka gorzkiej czekolady (100g)
- dojrzałe awokado
-  4 łyżki gęstego mleczka kokosowego
       ( z wierzchu puszki)
-  2 łyżki miodu z mniszka lub syrop z agawy
-  cynamon
 - łyżka skórki z pomarańczy
- szczypta pieprzu cayenne

 Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zanurzając garnek w większym garnku z gotującą się wodą,  dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy.
Po wystygnięciu przekładamy do blendera, dodajemy awokado bez skórki i  pozostałe składniki.
Miksujemy na gładki mus.
Przekładamy do pucharków i dekorujemy.
Przed podaniem należy schłodzić.


3 komentarze:

  1. Fajny przepis i fajny deser. Podoba mi się.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wczoraj zrobiłam mus z awokado :) Uwielbiam awokado

    Zapraszam
    zdrowiezwyboru.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. ślinka cieknie :)

    PS. Twój blog został przeze mnie wyróżniony w zabawie Liebster Award :) Wiem, że wiele osób ignoruje takie zabawy "łańcuszkowe", jednak jest to wyróżnienie kierowane od bloga dla bloga. Zapraszam http://pudelkoslonia.blogspot.com/2013/05/liebster-award.html

    OdpowiedzUsuń