- tabliczka gorzkiej czekolady (100g)
- dojrzałe awokado
- 4 łyżki gęstego mleczka kokosowego
( z wierzchu puszki)
- 2 łyżki miodu z mniszka lub syrop z agawy
- cynamon
- łyżka skórki z pomarańczy
- szczypta pieprzu cayenne
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, zanurzając garnek w większym garnku z gotującą się wodą, dodajemy mleczko kokosowe, mieszamy.
Po wystygnięciu przekładamy do blendera, dodajemy awokado bez skórki i pozostałe składniki.
Miksujemy na gładki mus.
Przekładamy do pucharków i dekorujemy.
Przed podaniem należy schłodzić.
Fajny przepis i fajny deser. Podoba mi się.
OdpowiedzUsuńWczoraj zrobiłam mus z awokado :) Uwielbiam awokado
OdpowiedzUsuńZapraszam
zdrowiezwyboru.blogspot.com
ślinka cieknie :)
OdpowiedzUsuńPS. Twój blog został przeze mnie wyróżniony w zabawie Liebster Award :) Wiem, że wiele osób ignoruje takie zabawy "łańcuszkowe", jednak jest to wyróżnienie kierowane od bloga dla bloga. Zapraszam http://pudelkoslonia.blogspot.com/2013/05/liebster-award.html