- cukinia średniej wielkości
- kawałek bakłażana
- 40 dag pieczarek
- papryka czerwona
- papryka żółta lub zielona
- kilka pomidorów najlepiej 4 gałązki koktajlowych
- duża cebula
- ząbek czosnku
- mały kawałek papryki pepperoni
- oregano, bazylia
- sól, cukier, olej
Pieczarki kroimy w dość grube pół- plastry, cebulę w pióra, cukinię i bakłażana w kostkę lub półplastry.
Pomidory po sparzeniu wrzątkiem kroimy w kostkę a paprykę w paski.
W dużym garnku rozgrzej olej wrzuć cebulę, posiekany czosnek i pieczarki, podrumień.
Następnie dodaj cukinię , bakłażana i papryki i smaż przez kilka minut często mieszając.
Pod koniec dodaj pomidory i przypraw do smaku solą, pieprze i odrobiną cukru.
Dodaj świeże listki bazylii i oregano.
Duś jaszcze 15 minut.
Całość posyp pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki.
Podawaj z pieczywem lub ryżem
- kawałek bakłażana
- 40 dag pieczarek
- papryka czerwona
- papryka żółta lub zielona
- kilka pomidorów najlepiej 4 gałązki koktajlowych
- duża cebula
- ząbek czosnku
- mały kawałek papryki pepperoni
- oregano, bazylia
- sól, cukier, olej
Pieczarki kroimy w dość grube pół- plastry, cebulę w pióra, cukinię i bakłażana w kostkę lub półplastry.
Pomidory po sparzeniu wrzątkiem kroimy w kostkę a paprykę w paski.
W dużym garnku rozgrzej olej wrzuć cebulę, posiekany czosnek i pieczarki, podrumień.
Następnie dodaj cukinię , bakłażana i papryki i smaż przez kilka minut często mieszając.
Pod koniec dodaj pomidory i przypraw do smaku solą, pieprze i odrobiną cukru.
Dodaj świeże listki bazylii i oregano.
Duś jaszcze 15 minut.
Całość posyp pokrojonym koperkiem lub natką pietruszki.
Podawaj z pieczywem lub ryżem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz