niedziela, 27 maja 2012

Mus bananowo-jaglany



  -  szklanka kaszy jaglanej
  -  3 szklanki wody
   - szczypta soli

 -  1/3 szklanki płatków migdałowych
  -  1/3 szklanki wiórek kokosowych
  -  2  łyżki miodu sztucznego lub z mniszka
  -  2 łyżki kakao
 -   2 banany
 Kaszę jaglaną płuczemy  pod bieżącą wodą,  zaparzamy wrzącą wodą .
Tak opłukaną zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy sól i gotujemy , ok. 25-30 minut, często mieszając.
 Ugotowaną  pozostawiamy pod przykryciem ok. 10 minut.

 Ciepłą kaszę, wraz z płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi,  i miodem,  miksujemy  blenderem.
Dodajemy rozdrobnione banany i kakao miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji .
Nakładamy do pucharków, dekorujemy plastrami banana , kawałkami  lub wiórkami czekolady.





5 komentarzy:

  1. Mniam ! Wygląda na bardzo a to bardzo pyszny deserek ! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. http://wizaz.pl/kulinaria/nowosci-kulinarne-widok,41,konkurs-kuchnia-dla-zabieganych -polecam konkurs na przepis;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Super przeisy! Naprawde! To wlasnie dzieki takim blogom bycie weganka znowu staje sie przyjemnoscia i szczesciem! ;)
    Milego dnia!

    http://closer-to-happiness.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  4. Dzięki za milutkie słowa:)
    Kuchnia wegańska jest smaczna, zdrowa i bardziej kolorowa od tradycyjnej.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. Pozdrawiam kaszę jaglaną jem bardzo często
    j

    OdpowiedzUsuń