niedziela, 22 marca 2015

Świąteczno-wielkanocne menu.

4 komentarze:

  1. Bardzo mi się podoba Twój mazurek :) Jak dotąd żadnego nie jadłam :P

    OdpowiedzUsuń
  2. Mazurek śliczny
    Ja upatrzyłam sobie karpatkę , ale chciałabym ją zrobić z tofu zamiast margaryny i mam pytanie , tofu takie 180g czy 300g (takie i takie można kupić u mnie)? I czy z tofu smakuje gorzej niż z margaryna i jak jest z konsystencją? i jeszcze te tofu mam zmiksować z zimnym budyniem tak?

    OdpowiedzUsuń
  3. Margot, karpatka z tofu jest smaczna. Oczywiście tofu naturalne, najpierw trzeba odcedzić jeśli jest potrzeba, następnie miksujemy ( można dodać 1-2 łyżkę dobrego oleju), jak uzyskamy jednolitą masę dodajemy po łyżce budyniu, pod koniec można dodać kilka kropel aromatu waniliowego.
    Myślę że 180 g tofu wystarczy,chociaż więcej tofu ok200-250g na pewno poprawi konsystencję i smak. pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziękuje za odpowiedz , bardzo mnie kusi to ciasto :)

    OdpowiedzUsuń