- kilka liści sałaty np. lodowej
- dwa średnie pomidory
- świeży ogórek
- 80g oliwek
- 100g tofu
- mały kawałeczek cebuli (najlepiej czerwonej)
- dowolne kiełki
sos;
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka oregano
- ząbek czosnku
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1/4 łyżeczki soli
- pieprz, kolendra
Opłukaną sałatę rwiemy na kawałki, układamy w salaterce.
Pomidory kroimy w pół ósemki.
Ogórka obieramy kroimy wzdłuż na części, a potem na kawałki,
skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w pół krążki.
Dodajemy kawałki wcześniej zamarynowanego tofu i pokrojone oliwki..
Łączymy składniki delikatnie mieszając z sosem.
Dekorujemy kiełkami.

- dwa średnie pomidory
- świeży ogórek
- 80g oliwek
- 100g tofu
- mały kawałeczek cebuli (najlepiej czerwonej)
- dowolne kiełki
sos;
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- łyżeczka oregano
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 1/4 łyżeczki soli
- pieprz, kolendra
Opłukaną sałatę rwiemy na kawałki, układamy w salaterce.
Pomidory kroimy w pół ósemki.
Ogórka obieramy kroimy wzdłuż na części, a potem na kawałki,
skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w pół krążki.
Dodajemy kawałki wcześniej zamarynowanego tofu i pokrojone oliwki..
Łączymy składniki delikatnie mieszając z sosem.
Dekorujemy kiełkami.

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz