- puszka fasoli czerwonej
- puszka kukurydzy
- pomidor
- pół główki sałaty
- kostka tofu wędzonego
- cebula czerwona
- koper, szczypior, ziarna słonecznika
sos: oliwka, ząbek czosnku, sól, pieprz, sok z cytryny
Odlewamy zalewę z kukurydzy i fasolki, pomidora kroimy w cząstki, sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, koper i szczypior drobno siekamy. Tofu wędzone kroimy w grubsze plastry Wszystkie składniki mieszamy.
Oliwkę, sok z cytryny, drobno posiekamy czosnek, sól i pieprz mieszamy (najlepiej a słoiczku, energicznie potrząsając). Sporządzonym sosem polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy.
Po wierzchu posypujemy pokrojoną czerwoną cebulką i podsmażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika lub kiełkami.
- puszka kukurydzy
- pomidor
- pół główki sałaty
- kostka tofu wędzonego
- cebula czerwona
- koper, szczypior, ziarna słonecznika
sos: oliwka, ząbek czosnku, sól, pieprz, sok z cytryny
Odlewamy zalewę z kukurydzy i fasolki, pomidora kroimy w cząstki, sałatę rwiemy na mniejsze kawałki, koper i szczypior drobno siekamy. Tofu wędzone kroimy w grubsze plastry Wszystkie składniki mieszamy.
Oliwkę, sok z cytryny, drobno posiekamy czosnek, sól i pieprz mieszamy (najlepiej a słoiczku, energicznie potrząsając). Sporządzonym sosem polewamy sałatkę, delikatnie mieszamy.
Po wierzchu posypujemy pokrojoną czerwoną cebulką i podsmażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika lub kiełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz