- świeży ogórek
- dwa duże ząbki czosnku
- !/2 pęczka kopru
- kilka listków natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu jabłkowego
- sól, świeżo zmielony pieprz
- można dodać sojo nez
- kilka podprażonych ziaren z dyni do dekoracji
Obrany ogórek zetrzeć na tarce o grubych oczkach., posolić zostawić na 10 minut.
Czosnek przepuścić przez praskę , koper i natkę drobno posiekać , dodać do odciśniętej masy ogórkowej.
Następnie dodać oliwę i ocet, wymieszać, przyprawić do smaku.
można dodać łyżkę sojo nezu.. Posypać ziarnkami z dyni.
Wstawić na godzinę do lodówki by połączyć smaki .
Sos tzatziki doskonale nadaje się do pieczonych i grillowanych warzyw a także do pizzy.
- dwa duże ząbki czosnku
- !/2 pęczka kopru
- kilka listków natki pietruszki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu jabłkowego
- sól, świeżo zmielony pieprz
- można dodać sojo nez
- kilka podprażonych ziaren z dyni do dekoracji
Obrany ogórek zetrzeć na tarce o grubych oczkach., posolić zostawić na 10 minut.
Czosnek przepuścić przez praskę , koper i natkę drobno posiekać , dodać do odciśniętej masy ogórkowej.
Następnie dodać oliwę i ocet, wymieszać, przyprawić do smaku.
można dodać łyżkę sojo nezu.. Posypać ziarnkami z dyni.
Wstawić na godzinę do lodówki by połączyć smaki .
Sos tzatziki doskonale nadaje się do pieczonych i grillowanych warzyw a także do pizzy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz