- 1/2 kostki margaryny wegańskiej
- 2 łyżki oleju
- 5 łyżek wody
- niepełna łyżka octu jabłkowego
- 2- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- łyżka cukru pudru
- ok. 2 szklanki mąki.
Przesianą mąkę posiekać z margaryną na stolnicy, dodać pozostałe składniki.i zagnieść kruche ciasto. Włożyć do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozwałkować na grubość pół cm. Foremkami do babeczek wycinać ciastka i dociskając palcami formować babeczki.. Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec do uzyskania jasno złotego koloru.
Upieczone wystudzone babeczki napełniać masą kaimakową.
- 2 łyżki oleju
- 5 łyżek wody
- niepełna łyżka octu jabłkowego
- 2- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- łyżka cukru pudru
- ok. 2 szklanki mąki.
Przesianą mąkę posiekać z margaryną na stolnicy, dodać pozostałe składniki.i zagnieść kruche ciasto. Włożyć do lodówki na 20 minut. Po tym czasie rozwałkować na grubość pół cm. Foremkami do babeczek wycinać ciastka i dociskając palcami formować babeczki.. Wstawić do nagrzanego piekarnika , piec do uzyskania jasno złotego koloru.
Upieczone wystudzone babeczki napełniać masą kaimakową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz