- pół litra mleka roślinnego
- budyń ( lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej)
- 2 łyżki cukru
do dekoracji
- świeża lub mrożona jeżyna
- łyżeczka cukru
W połowie szklanki zimnego mleka rozmieszać budyń.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem, dodać rozmieszany budyń i zagotować (gotować ok.2 min., ciągle mieszając :)).
Gotowy rozlać do pucharków.
Jeżynę zmiąć i rozmieszać z cukrem, polać po wierzchu.
Smacznego:)
- budyń ( lub 2 łyżki mąki ziemniaczanej)
- 2 łyżki cukru
do dekoracji
- świeża lub mrożona jeżyna
- łyżeczka cukru
W połowie szklanki zimnego mleka rozmieszać budyń.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem, dodać rozmieszany budyń i zagotować (gotować ok.2 min., ciągle mieszając :)).
Gotowy rozlać do pucharków.
Jeżynę zmiąć i rozmieszać z cukrem, polać po wierzchu.
Smacznego:)
2 komentarze:
TRAKTOWANIE ZWIERZĄT!
youtube.com/watch?v=hwprWhUr4Cg
podaj dalej
wygląda pysznie ; )
Prześlij komentarz