wtorek, 7 grudnia 2010

Wegańskie przekąski

         


                           

    Sałatka   I

 

       -   kawałek  kapusty  pekińskiej ,
       -   puszka  kukurydzy
       -   pół   papryki ,
       -   pomidor ,
       -    szczypior ,
       -   oliwka  z  oliwek ,
       -   troszkę  soku  z  cytryny ,  przyprawy
       -    5  kotletów  sojowych
 Kapustę , pomidora , szczypior i  paprykę  pokroić .
Kotlety  należy  krótko  gotować  w  dość  dobrze  przyprawionej i  osolonej  wodzie
(  przyprawy  w.g  uznania)  pokroić  najlepiej  w  paski  . Wszystkie  składniki  połączyć .
 Polać   sosem  z  oliwki ,   ziół  i  odrobiny  soku  z  cytryny .  Wymieszać .


                    Sałatka  II 
 
                    -   kilka  łyżek  ugotowanej  soi
                   -   3  kiszone  ogórki ,
                   -   cebula
 Ogórki  i  cebulę  drobno  posiekać  wymieszać  składniki , 
przyprawić  oliwką  zmieszaną  z  pieprzem  i  odrobiną  soli .




                                                                              

Brak komentarzy: