- 3 kg buraczków
- 1 kg papryki czerwonej
- 1 kg cebuli
zalewa : - 2 łyżki soli
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka octu
- 1 szklanka oliwy
- pół szklanki cukru
Buraczki ugotować w skórce, po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Z papryki usunąć gniazda nasienne.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
Przygotować zalewę. Do gotującej się zalewy wrzucić cebulę i paprykę , chwilę pogotować.
Następnie dodać buraczki. Gotowwać ok. 5 minut, często mieszając.
Gorące wkładać do wyprażonych słoików. Odwracać do góry dnem.
- 1 kg papryki czerwonej
- 1 kg cebuli
zalewa : - 2 łyżki soli
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka octu
- 1 szklanka oliwy
- pół szklanki cukru
Buraczki ugotować w skórce, po wystudzeniu obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Z papryki usunąć gniazda nasienne.
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
Przygotować zalewę. Do gotującej się zalewy wrzucić cebulę i paprykę , chwilę pogotować.
Następnie dodać buraczki. Gotowwać ok. 5 minut, często mieszając.
Gorące wkładać do wyprażonych słoików. Odwracać do góry dnem.
3 komentarze:
Cześć!
Zapraszam zapraszam do udziału w organizowanej przeze mnie na vegespot.pl akcji kulinarnej "Kiełkuj kiełka!".
Gromadzimy tam wegańskie przepisy na surówki, sałatki, koktajle, przystawki, obiady i śniadania oraz inne pomysły z wykorzystaniem kiełków. Udokumentowane zdjęciami wskazówki dotyczące hodowli, również są mile widziane.
Kiełkuj kiełka i baw się dobrze!
http://vegespot.pl/akcje/15/kielkuj-kielka/
Dzięki za zaproszonko, chętnie coś podrzucę:)
mniam uwielbiam buraczki:)
Prześlij komentarz