- dwa ziemniaki (ugotowane w mundurkach)
- 1/3 szklanki oleju
- 1/3szklanki mleka sojowego naturalnego
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki musztardy
- sól (ok.1/3 łyżeczki)
- pieprz
- opcjonalnie: ząbek czosnku
Ugotowane i obrane ziemniaki , ( ważne: ziemniaki muszą być jeszcze ciepłe), miksujemy w blenderze z pozostałymi składnikami, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przyprawiamy do smaku.
Jeżeli majonez jest za gęsty dodajemy troszkę oleju i mleka i miksujemy.
Gotowy przekładamy do słoiczka i wstawiamy do lodówki.
Majonez jest wspaniałym dodatkiem do sałatek.
Możemy go także używać do zabielania zup i sosów.
- 1/3 szklanki oleju
- 1/3szklanki mleka sojowego naturalnego
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki musztardy
- sól (ok.1/3 łyżeczki)
- pieprz
- opcjonalnie: ząbek czosnku
Ugotowane i obrane ziemniaki , ( ważne: ziemniaki muszą być jeszcze ciepłe), miksujemy w blenderze z pozostałymi składnikami, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przyprawiamy do smaku.
Jeżeli majonez jest za gęsty dodajemy troszkę oleju i mleka i miksujemy.
Gotowy przekładamy do słoiczka i wstawiamy do lodówki.
Majonez jest wspaniałym dodatkiem do sałatek.
Możemy go także używać do zabielania zup i sosów.
2 komentarze:
Wygląda jak budyń :D Chętnie wypróbuję. Słyszałam o wielu majonezach wegańskich- z mleka sojowego, z tofu, z fasoli, z nerkowców... Ziemniak w tej roli to dla mnie nowość :D
最平葵芳辦公室收費筲箕灣文件倉服務器主機屋web design域名虛擬代理平租葵芳倉域名虛擬費用
Prześlij komentarz