piątek, 25 października 2013

Makaron z bukietem warzyw.


- 200 g makaronu pełnoziarnistego
- kawałek selera
- marchew
-  pół cukini
-  kilka pieczarek
-  kawałek papryki
-  mała cebulka
-  kawałek pora
- natka pietruszki
-  łyżka sosu keczupowego  lub keczupu
- przyprawy
- 2  łyżki oliwy

Seler i marchewkę kroimy w plastry i dusimy na patelni,  gdy  warzywa są lekko podduszone,  dodajemy pieczarki i pozostałe warzywa i podsmażamy 4-5 minut. Do warzyw dodajemy ugotowany al dente makaron, przyprawiamy do smaku, mieszamy.
Na suchej patelni podsmażamy seler sterty na grubej tarce.





Makarom rozkładamy na talerze.
Całość posypujemy pokrojoną natką pietruszki i wiórkami selera, dekorujemy sosem keczupowym.
 Podajemy z dowolnymi, surowymi  warzywkami.







2 komentarze:

Anonimowy pisze...

Aniu, można wiedzieć, czy jesteś weganką czy wegetarianką? Buziaki :)

margeta pisze...

Na dzień dzisiejszy jestem wegetarianką. Chociaż przewaga mojego menu to dania wegańskie.
Od 17 lat jestem związana z kuchnią wegańską.
pozdrawiam :)
Przepisy na moim blogu jak nazwa wskazuje "Wegańskie Jedzonko' nie zawierają żadnych produktów zwierzęcych.