- 200 g makaronu pełnoziarnistego
- kawałek selera
- marchew
- pół cukini
- kilka pieczarek
- kawałek papryki
- mała cebulka
- kawałek pora
- natka pietruszki
- łyżka sosu keczupowego lub keczupu
- przyprawy
- 2 łyżki oliwy
Seler i marchewkę kroimy w plastry i dusimy na patelni, gdy warzywa są lekko podduszone, dodajemy pieczarki i pozostałe warzywa i podsmażamy 4-5 minut. Do warzyw dodajemy ugotowany al dente makaron, przyprawiamy do smaku, mieszamy.
Na suchej patelni podsmażamy seler sterty na grubej tarce.
Makarom rozkładamy na talerze.
Całość posypujemy pokrojoną natką pietruszki i wiórkami selera, dekorujemy sosem keczupowym.
Podajemy z dowolnymi, surowymi warzywkami.
2 komentarze:
Aniu, można wiedzieć, czy jesteś weganką czy wegetarianką? Buziaki :)
Na dzień dzisiejszy jestem wegetarianką. Chociaż przewaga mojego menu to dania wegańskie.
Od 17 lat jestem związana z kuchnią wegańską.
pozdrawiam :)
Przepisy na moim blogu jak nazwa wskazuje "Wegańskie Jedzonko' nie zawierają żadnych produktów zwierzęcych.
Prześlij komentarz