- 2 cebule
- 2 papryki
- 6 ziemniaków
- biała część pora
- ząbek czosnku
- 5 łyżek oleju
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. obierz i pokrój na plastry.
Przygotuj warzywa.
Cebulkę pokrój w piórka, czosnek posiekaj, paprykę w paski a pora w plastry.
Na patelni podsmaż cebulę i czosnek, dodaj pozostałe warzywa.
Smaż aż ziemniaki nabiorą złotego koloru. Przypraw solą, pieprzem i natką pietruszki.
Można podawać z kotletem i surówką.
- 2 papryki
- 6 ziemniaków
- biała część pora
- ząbek czosnku
- 5 łyżek oleju
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. obierz i pokrój na plastry.
Przygotuj warzywa.
Cebulkę pokrój w piórka, czosnek posiekaj, paprykę w paski a pora w plastry.
Na patelni podsmaż cebulę i czosnek, dodaj pozostałe warzywa.
Smaż aż ziemniaki nabiorą złotego koloru. Przypraw solą, pieprzem i natką pietruszki.
Można podawać z kotletem i surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz