- 50 dag zielonych szparagów
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki wody
- pół łyżeczki mielonego imbiru
- łyżka bułki tartej lub ziaren sezamu
- sól, pieprz biały
Szparagi umyć i ewentualnie obrać (młode, odmiany zielone nie wymagają obierania, wystarczy usunąć twarde końce), pokroić na kawałki.
Włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem, posypać imbirem, dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Całość podsmażyć krótko, dodać wodę i dusić ok.2-4 minuty.
Szparagi umyć i ewentualnie obrać (młode, odmiany zielone nie wymagają obierania, wystarczy usunąć twarde końce), pokroić na kawałki.
Włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem, posypać imbirem, dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Całość podsmażyć krótko, dodać wodę i dusić ok.2-4 minuty.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz