biszkopt
- 1 i 3/4 sz:klanki mąki
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 1 szklanka mleka roślinnego
- 2 łyżki octu jabłkowego
- pół szklanki cukru ( można mniej)
- pół szklanki oleju.
- 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
dodatkowo:
Mleko łączymy z octem i zostawiamy na krótko, następnie dodajemy olej i cukier i miksujemy.
Gdy cukier rozpuści się dodajemy przesiane obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia.
Ciasto powinno mieć lejącą się konsystencję, jak biszkopt .
Wlewamy do średniej tortownicym.
- dwa duże lub kilka małych, wczesnych jabłuszek. z
- cukier puder do posypania
- cukier puder do posypania
Mleko łączymy z octem i zostawiamy na krótko, następnie dodajemy olej i cukier i miksujemy.
Gdy cukier rozpuści się dodajemy przesiane obie mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia.
Ciasto powinno mieć lejącą się konsystencję, jak biszkopt .
Wlewamy do średniej tortownicym.
Pokrojone na grube plastry jabłka układamy na cieście, lekko dociskając.
Pieczemy ok.50 minut w temp. 190 st. do suchego patyczka.
Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz