Ciasto naleśnikowe:
- 2 szklanki mąki
- 3 łyżki mąki kukurydzianej
- 2 łyżki oleju
- pół łyżeczki soli
- szczypta pieprzu i kurkumy
- !.5 szklanki mleka sojowego
- 1.5 szklanki wody ( może trochę więcej ciasto ma mieć odpowiednią konsystencję )
Składniki dokładnie wymieszaj najlepiej z pomocą trzepaczki. Na rozgrzanej patelni, posmarowanej olejem smaż cienkie naleśniki .
Farsz:
- 40 dag pieczarek
- szklanka granulatu sojowego
- cebulka
- olej
Pieczarki i cebulę drobno pokrój podduś na oleju , odparuj wodę ,
Pieczarki wrzucaj na rozgrzany, by nie puściły soku.
Granulat zalej wrzątkiem, po kilku minutach odcedź, dodaj do pieczarek i razem podsmaż, przypraw solą , pieprzem , papryką , czosnkiem , natką pietruszki .
Nakładaj dużą łyżkę nadzienia na naleśnik, składaj w książkę ( dwa przeciwległe boki do środka , potem dwa następne i jeszcze na pół ) lub jak gołąbki .
Panieruj w cieście naleśnikowym i bułce . Przed podaniem podsmaż na złoty kolor .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz