sobota, 4 stycznia 2014

Linguine wege

- 8 kotletów sojowych
- posiekany koper
- łyżka soku z cytryny
- surowa marchewka
- cukinia
- makaron linguine
- szpinak
- łyżka oliwy
- sól, pieprz świeżo mielony
- plasterki cytryny do ozdoby

Kotlety ugotować w dobrze przyprawionym wywarze. Odcisnąć, oprószyć  posiekanym koprem, natrzeć sokiem z cytryny, owinąć w folię i odstawić do lodówki na 15 minut.
Makaron zagotować i odcedzić.
Warzywa pokroić najlepiej w cienkie słupki, poddusić,  dodać ugotowany makaron.
Kotlety przyrumienić na oleju z obu stron. 
Makaron z warzywami ułożyć na półmisku , na wierzch położyć kotlety. Udekorować gałązkami kopru lub plasterkami cytryny .



Brak komentarzy: