- 25 dag grubego makaronu
- 3 łyżki pesto może być z bazylii lub pietruszki
warzywa:
- marchew,
- pół cukini
- kawałek pora
- garść ugotowanej czerwonej fasoli
- kilka liści kapusty pekińskiej
- łyżka ziaren słonecznika
- sól, pieprz, curry, papryka, można dodać ulubione ziola
- 2 łyżki oleju
Warzywa umyć. Marchew, cukinię i pora pokroić na krążki, poddusić na oleju, pod koniec gotowania dodać kawałki pekinki i ugotowaną fasolę. Przyprawić do smaku.
Warzywa maję być miękkie ale nie rozgotowane.
Makaron ugotować al dente, przestudzony wymieszać z pastą pesto.
Nałożyć porcję na talerz, obok porcji przygotowanych wcześniej warzyw.
Całość posypać podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika.
Podawać koniecznie z surówką.
- 3 łyżki pesto może być z bazylii lub pietruszki
warzywa:
- marchew,
- pół cukini
- kawałek pora
- garść ugotowanej czerwonej fasoli
- kilka liści kapusty pekińskiej
- łyżka ziaren słonecznika
- sól, pieprz, curry, papryka, można dodać ulubione ziola
- 2 łyżki oleju
Warzywa umyć. Marchew, cukinię i pora pokroić na krążki, poddusić na oleju, pod koniec gotowania dodać kawałki pekinki i ugotowaną fasolę. Przyprawić do smaku.
Warzywa maję być miękkie ale nie rozgotowane.
Makaron ugotować al dente, przestudzony wymieszać z pastą pesto.
Nałożyć porcję na talerz, obok porcji przygotowanych wcześniej warzyw.
Całość posypać podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika.
Podawać koniecznie z surówką.
1 komentarz:
mmm pyszny:) skuszę sie na przygotowanie takiego:)
Prześlij komentarz