"Zostając wegetarianinem ratujesz zwierzęta i ludzi,chronisz środowisko naturalne i jest to jedna z najzdrowszych rzeczy jakie możesz zrobić! " P. McCartney
środa, 24 lipca 2013
niedziela, 14 lipca 2013
Wege-majonez z ziemniaka.
- dwa ziemniaki (ugotowane w mundurkach)
- 1/3 szklanki oleju
- 1/3szklanki mleka sojowego naturalnego
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki musztardy
- sól (ok.1/3 łyżeczki)
- pieprz
- opcjonalnie: ząbek czosnku
Ugotowane i obrane ziemniaki , ( ważne: ziemniaki muszą być jeszcze ciepłe), miksujemy w blenderze z pozostałymi składnikami, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przyprawiamy do smaku.
Jeżeli majonez jest za gęsty dodajemy troszkę oleju i mleka i miksujemy.
Gotowy przekładamy do słoiczka i wstawiamy do lodówki.
Majonez jest wspaniałym dodatkiem do sałatek.
Możemy go także używać do zabielania zup i sosów.
- 1/3 szklanki oleju
- 1/3szklanki mleka sojowego naturalnego
- 3 łyżki soku z cytryny
- 2 łyżki musztardy
- sól (ok.1/3 łyżeczki)
- pieprz
- opcjonalnie: ząbek czosnku
Ugotowane i obrane ziemniaki , ( ważne: ziemniaki muszą być jeszcze ciepłe), miksujemy w blenderze z pozostałymi składnikami, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Przyprawiamy do smaku.
Jeżeli majonez jest za gęsty dodajemy troszkę oleju i mleka i miksujemy.
Gotowy przekładamy do słoiczka i wstawiamy do lodówki.
Majonez jest wspaniałym dodatkiem do sałatek.
Możemy go także używać do zabielania zup i sosów.
Subskrybuj:
Posty (Atom)