- 2 ziemniaki,
- marchew
- pół pietruszki
- szklanka ryżu
- kawałek czerwonej papryki
- dwa liście z pora
- liść selera
- pół słoika koncentratu pomidorowego
- kawałek cebuli
- ząbek czosnku,
- sól, pieprz, bazylia, pokrojona natka z pietruszki
Obrane i pokrojone ziemniaki , marchewkę i pietruszkę
zalewamy 4 szklankami wody, dodajemy opłukany ryż i gotujemy.
Pokrojoną cebulkę i czosnek należy zeszklić na oleju i dodać do zupy.
Następnie dodajemy koncentrat, pokrojoną w paski paprykę, liście pora i selera,
doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania wrzucany natkę z pietruszki.
Zupa jest gotowa , gdy ryż jest miękki.
- marchew
- pół pietruszki
- szklanka ryżu
- kawałek czerwonej papryki
- dwa liście z pora
- liść selera
- pół słoika koncentratu pomidorowego
- kawałek cebuli
- ząbek czosnku,
- sól, pieprz, bazylia, pokrojona natka z pietruszki
Obrane i pokrojone ziemniaki , marchewkę i pietruszkę
Pokrojoną cebulkę i czosnek należy zeszklić na oleju i dodać do zupy.
Następnie dodajemy koncentrat, pokrojoną w paski paprykę, liście pora i selera,
doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania wrzucany natkę z pietruszki.
Zupa jest gotowa , gdy ryż jest miękki.