- główka kapusty
- 2-3młode marchewki
- ok.30 dag pieczarek
- cebula
- koncentrat pomidorowy
- świeży koperek
- 2 ząbki czosnku
- ziele angielskie ( ok. 4 szt.), liść laurowy
- sól,pieprz,majeranek, magii.
- olej
- 2 łyżki mąki
Kapustę posiekać i posolić, lekko wycisnąć. Odstawić, by zmiękła.
W tym czasie gotujemy bulion z pokrojonej marchewki, dodając ziele i liść laurowy.
Podsmażamy na oleju pokrojone pieczarki z cebulką.
Kapustę zalewamy niewielką ilością wody i doprowadzamy do wrzenia,
wystarczy by się zagotowała, odcedzamy.
Tak przygotowaną kapustę zalewamy bulionem, dodajemy podduszone pieczarki,
chwilę gotujemy.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Gdy kapusta jest już miękka, dajemy zasmażkę.
Na koniec dodajemy koper i posiekany czosnek.
Smakujemy, doprawiamy .
Opcjonalnie można dodać ugotowaną soczewicę.
- 2-3młode marchewki
- ok.30 dag pieczarek
- cebula
- koncentrat pomidorowy
- świeży koperek
- 2 ząbki czosnku
- ziele angielskie ( ok. 4 szt.), liść laurowy
- sól,pieprz,majeranek, magii.
- olej
- 2 łyżki mąki
Kapustę posiekać i posolić, lekko wycisnąć. Odstawić, by zmiękła.
W tym czasie gotujemy bulion z pokrojonej marchewki, dodając ziele i liść laurowy.
Podsmażamy na oleju pokrojone pieczarki z cebulką.
Kapustę zalewamy niewielką ilością wody i doprowadzamy do wrzenia,
wystarczy by się zagotowała, odcedzamy.
Tak przygotowaną kapustę zalewamy bulionem, dodajemy podduszone pieczarki,
chwilę gotujemy.
Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy.
Gdy kapusta jest już miękka, dajemy zasmażkę.
Na koniec dodajemy koper i posiekany czosnek.
Smakujemy, doprawiamy .
Opcjonalnie można dodać ugotowaną soczewicę.