- mąka
- 2/3 szklanki ciepłej wody
- sól 1/3 łyżeczki
- łyżka oleju
Przygotować ciasto.
farsz:
- kostka tofu (naturalnego lub wędzonego) - 180g
- 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
- kawałeczek cebuli
- łyżka oleju
- sól, papryka słodka lub wędzona, pieprz do smaku
Kasze wypłukać, ugotować z 1.5 szklanki wody. Można dodać szczyptę soli i kurkumy. Wystudzić.
Tofu przepuścić przez praskę.
Drobno pokrojoną cebulkę poddusić na oleju.
Składniki połączyć i dokładnie wymieszać.
Ciasto rozwałkować, wycinać foremką lub szklanką krążki, nakładać farsz, zlepić pierogi.
Wrzucać partiami na wrzącą wodę, gotować 2 min. po wypłynięciu.
Odcedzić.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz