- szklanka fasoli Jaś (najgrubszy )
- 2 cebulę
- ok. 2 łyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny
- sól
- oliwka z oliwek
Fasolę moczyć kilka godzin , ugotować .
Cebule drobno posiekać , sparzyć na sitku wrzątkiem,
zmieszać z fasolą posolić , skropić octem lub sokiem z cytryny ,
dodać oliwkę , wymieszać . Włożyć do niedużych słoiczków ,
wstawić do lodówki by połączyć smaki .
Inna wersja : Fasolę można zastąpić
kotletami sojowymi .
4 - 5 kotlety należy krótko gotować w dość dobrze przyprawionej
i osolonej wodzie ( przyprawy w.g uznania) pokroić najlepiej w paski .
Wymieszać z cebulą, octem jabłkowym lub sokiem z cytryny i oliwką .
Włożyć do słoików.
![](https://lh3.googleusercontent.com/blogger_img_proxy/AEn0k_t23kphtNj6CU_qcz8dpf-k2YSOFRIfurJOOhgpJeRHK7L0VyHcUGgqr_4k6AVZ13r4Yn0AwsH4sRM=s0-d)
- 2 cebulę
- ok. 2 łyżki octu jabłkowego lub soku z cytryny
- sól
- oliwka z oliwek
Fasolę moczyć kilka godzin , ugotować .
Cebule drobno posiekać , sparzyć na sitku wrzątkiem,
zmieszać z fasolą posolić , skropić octem lub sokiem z cytryny ,
dodać oliwkę , wymieszać . Włożyć do niedużych słoiczków ,
wstawić do lodówki by połączyć smaki .
Inna wersja : Fasolę można zastąpić
kotletami sojowymi .
4 - 5 kotlety należy krótko gotować w dość dobrze przyprawionej
i osolonej wodzie ( przyprawy w.g uznania) pokroić najlepiej w paski .
Wymieszać z cebulą, octem jabłkowym lub sokiem z cytryny i oliwką .
Włożyć do słoików.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz