Składniki:
forma :
25 na 30cm
- Placki:
• ½ kg mąki
- 5 dkg cukru
-.20 dkg margaryny wegańskiej - - 2 łyżki oleju
- 2 łyżeczki miodu z mniszka
- 2 łyżeczki sody
- 5 łyżek śmietany wege lub mleka roslinnego - - 2 łyżeczki kakao
- - porcja zamiennika 1 jajka*
- Orzechy:
- 20 dkg grubo posiekanych orzechów
- 15 dkg margaryny wegańskiej
- 5-10 dkg cukru
- 2 łyżeczki miodu z mniszka
Masa budyniowa:
- 2 szklanki mleka sojowego
- 3 cukru
- 2 łyżki mąki pszennej- - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- - cukier waniliowy
- - 20 dag margaryny wegańskiej
-
Masa jabłkowa
- 1 kg jabłek lub smażonego rabarbaru - - 2 galaretki "limonka" wegańska lub agar
Przygotowanie:
Placki
1. Wszystkie składniki wymieszaj i zagnieć.
Podziel na trzy części, każdą rozwałkuj na wielkość formy. Upiecz dwa placki zwykłe.
Trzeci posmaruj masa orzechową i upiecz.
Gotowe ciastko włóż do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz