- 500g makaronu penne
- puszka kukurydzy
- pół słoika suszonych pomidorów w zalewie z oliwki z oliwek
- ząbek czosnku
- sól , pieprz
- kilka listkow bazyli
- kawałek selera
Makaron ugotować al dente w/g. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Pomidory odcedzić z zalewy ( zalewy nie wylewać!!! , przyda się w dalszej części )
i pokroić w paski.
Do zalewy z pomidorów dodajemy drobno posiekany czosnek, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojone pomidory i odsączoną kukurydzę. Całość mieszamy z ciepłym makaronem.
Kawałek selera trzemy na tarce o grubych oczach, podgrzewamy na suchej patelni ( nie rumienimy!).
Makaron posypujemy selerem i pokrojonymi listkami bazylii.
- puszka kukurydzy
- pół słoika suszonych pomidorów w zalewie z oliwki z oliwek
- ząbek czosnku
- sól , pieprz
- kilka listkow bazyli
- kawałek selera
Makaron ugotować al dente w/g. przepisu na opakowaniu, odcedzić.
Pomidory odcedzić z zalewy ( zalewy nie wylewać!!! , przyda się w dalszej części )
i pokroić w paski.
Do zalewy z pomidorów dodajemy drobno posiekany czosnek, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojone pomidory i odsączoną kukurydzę. Całość mieszamy z ciepłym makaronem.
Kawałek selera trzemy na tarce o grubych oczach, podgrzewamy na suchej patelni ( nie rumienimy!).
Makaron posypujemy selerem i pokrojonymi listkami bazylii.
2 komentarze:
a mozna bez kukurydzy?
j
Jadwigo, jeśli nie lubisz kukurydzy, daj jakiś zamiennik może ciecierzyca lub coś słodkiego np. kawałki kandyzowanej dyni lub ananasa.
Prześlij komentarz