- kasza jaglana
- owoce lub bakalie (rodzynki, żurawina, daktyle)
- cynamon, kardamon, wanilia
- szczypta soli
opcjonalnie kurkuma
Kaszę przed gotowaniem należy opłukać i sparzyć wrzącą wodą.
Pół szklanki kaszy zalewamy półtorej szklanką wody ( lekko słonej) i gotujemy (ok. 20 minut) na małym ogniu,od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy owoce, bakalie, cynamon, kardamon i wanilię.
Szczypta kurkumy dodana do gotującej się kaszy nada jej złoty kolor.
Kaszę możemy podawać z jabłkiem, bananem, z wegańskim jogurtem, z mlekiem roślinnym, sokiem lub dżemem.
Jeżeli rano nie masz zbyt dużo czasu, kaszę możesz ugotować wieczorem a rano wrzucić na niewielką ilość mleka roślinnego, dodać bakalie i rozgrzewające przyprawy ( cynamon, kardanom, imbir).
- owoce lub bakalie (rodzynki, żurawina, daktyle)
- cynamon, kardamon, wanilia
- szczypta soli
opcjonalnie kurkuma
Kaszę przed gotowaniem należy opłukać i sparzyć wrzącą wodą.
Pół szklanki kaszy zalewamy półtorej szklanką wody ( lekko słonej) i gotujemy (ok. 20 minut) na małym ogniu,od czasu do czasu mieszając. Pod koniec gotowania dodajemy owoce, bakalie, cynamon, kardamon i wanilię.
Szczypta kurkumy dodana do gotującej się kaszy nada jej złoty kolor.
Kaszę możemy podawać z jabłkiem, bananem, z wegańskim jogurtem, z mlekiem roślinnym, sokiem lub dżemem.
Jeżeli rano nie masz zbyt dużo czasu, kaszę możesz ugotować wieczorem a rano wrzucić na niewielką ilość mleka roślinnego, dodać bakalie i rozgrzewające przyprawy ( cynamon, kardanom, imbir).
1 komentarz:
pycha:)
Prześlij komentarz