środa, 3 sierpnia 2022

Tofucznica z plastrami dyni.


- opakowanie tofu naturalne 

- nieduży kawałek dyni

- ok.3 łyżki mleka roślinnego

-  2 łyżki płatków drożdżowych

-  1/3 łyżeczki czarnej soli

 ,-1/3 łyżeczki kurkumy

-  szczypior i natka pietruszki

- pieprz do smaku

- olej lub oliwka do smażenia. 

 Pokrojone plastry dyni podsmażyć na oleju, gdy zmiękną  dodać pokruszone tofu, chwilę poddusić. Gdy tofu zeszkli się, dodać płatki drożdżowe, sól i pieprz. 

Mleko zmieszać z kurkumą, wlać na patelnie i całość poddusić aż tofucznica odparuje . Pod koniec dodać szczypior i natkę pietruszki. 

Podawać z pieczywem i warzywami np.z  pomidorami.




Brak komentarzy: