wtorek, 5 lipca 2011

Pietruszkowa soczewica z ryżem

-  1.5 szklanki ugotowanej soczewicy
-  1,5 szklanki ugotowanego ryżu
-  2 marchewki
-  2 łyżki koncentratu
 - kilka kropel sosu sojowego
- sól, pieprz, carry, imbir
-   po pól szklanki pokrojonej natki pietruszki, koperku i szczypiorku
Pokrojoną w krążki marchewkę ugotować w niewielkiej ilości wody, dodać koncentrat i pozostałe produkty. zagotować, przyprawić do smaku.  Na koniec dodać dużo posiekanej natki pietruszki, koperku i szczypiorku.
 Podawać z surówką jako danie główne lub jako przekąskę.

3 komentarze:

Tomek pisze...

Wygląda smakowicie :)

Joanna pisze...

Zapowiada się na pyszny obiad.

margeta pisze...

Przepraszam ,że nie zaglądam i nie daję nowych przepisów, komputer odmówił posłuszeństwa :)