wtorek, 6 września 2011

Lody brzoswiniowe


 -  puszka brzoskwiń
-  3/4 szklanki mleka sojowego
    ( najlepiej waniliowego)



 Brzoskwinie odsączamy z zalewy i blendujemy na gładką masę,
dodajemy mleko i jeszcze krótko blendujemy. Wstawiamy z pojemnikiem do zamrażalnika.
Po godzinie wyjmujemy lody i ponownie blendujemy, wstawiamy do zamrażalnika.
Ponawiamy czynność po godzinie i po ponownym  zblendowaniu rozkładamy masę
do kubeczków lub  mniejszych foremek i zamrażamy.


3 komentarze:

Kasia pisze...

Pięknie wyszły :D

jadwiga pisze...

super, ale ja mleka nie jadam, ale wygladaja pieknie

margeta pisze...

Jadwigo, właśnie te lody z mlekiem roślinnym polecam osobom które z rożnych powodów, nie tolerują mleka "krowiego".