piątek, 23 września 2011

Pomidorowa z papryką

-  2 ziemniaki,
-  marchew
-  pół pietruszki
-  szklanka ryżu
-  kawałek czerwonej papryki
 - dwa liście z pora
 -  liść selera
-  pół słoika koncentratu pomidorowego
- kawałek cebuli
-  ząbek czosnku,
-  sól, pieprz, bazylia, pokrojona  natka z pietruszki

Obrane i pokrojone ziemniaki , marchewkę i pietruszkę
zalewamy 4 szklankami wody, dodajemy opłukany ryż i gotujemy.
Pokrojoną cebulkę i czosnek należy zeszklić na oleju i dodać do zupy.
Następnie dodajemy koncentrat, pokrojoną w paski paprykę, liście pora i selera,
doprawiamy do smaku.  Pod koniec gotowania wrzucany natkę z pietruszki.
Zupa jest gotowa , gdy  ryż jest miękki.

3 komentarze:

jadwiga pisze...

chyba jest dobra taka zupka ciepła, pozdrawiam
j

margeta pisze...

Tak, tak ta zupka podawana jest na ciepło

Kasia pisze...

Dziękuję za liściki, tylko bez stresu :-) Ja też biegam w tą i z powrotem w ciągu tygodnia, nawet trzeba walczyć o chwilę do czytania blogów od tak sobie :/ Bardzo się w każdym razie cieszę, życie zagranicą jest takie jakieś "plastikowe" i nieprawdziwe :o)