- 2 ziemniaki,
- marchew
- pół pietruszki
- szklanka ryżu
- kawałek czerwonej papryki
- dwa liście z pora
- liść selera
- pół słoika koncentratu pomidorowego
- kawałek cebuli
- ząbek czosnku,
- sól, pieprz, bazylia, pokrojona natka z pietruszki
Obrane i pokrojone ziemniaki , marchewkę i pietruszkę
zalewamy 4 szklankami wody, dodajemy opłukany ryż i gotujemy.
Pokrojoną cebulkę i czosnek należy zeszklić na oleju i dodać do zupy.
Następnie dodajemy koncentrat, pokrojoną w paski paprykę, liście pora i selera,
doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania wrzucany natkę z pietruszki.
Zupa jest gotowa , gdy ryż jest miękki.
- marchew
- pół pietruszki
- szklanka ryżu
- kawałek czerwonej papryki
- dwa liście z pora
- liść selera
- pół słoika koncentratu pomidorowego
- kawałek cebuli
- ząbek czosnku,
- sól, pieprz, bazylia, pokrojona natka z pietruszki
Obrane i pokrojone ziemniaki , marchewkę i pietruszkę
Pokrojoną cebulkę i czosnek należy zeszklić na oleju i dodać do zupy.
Następnie dodajemy koncentrat, pokrojoną w paski paprykę, liście pora i selera,
doprawiamy do smaku. Pod koniec gotowania wrzucany natkę z pietruszki.
Zupa jest gotowa , gdy ryż jest miękki.
3 komentarze:
chyba jest dobra taka zupka ciepła, pozdrawiam
j
Tak, tak ta zupka podawana jest na ciepło
Dziękuję za liściki, tylko bez stresu :-) Ja też biegam w tą i z powrotem w ciągu tygodnia, nawet trzeba walczyć o chwilę do czytania blogów od tak sobie :/ Bardzo się w każdym razie cieszę, życie zagranicą jest takie jakieś "plastikowe" i nieprawdziwe :o)
Prześlij komentarz