- ok. 500g dyni
- mała cukinia
- 6 orzechów
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Kawałek obranej dyni pokroić w cienkie paski, cukinię pokroić w dość
cienkie plastry. Warzywa posolić, skropić oliwą i partiami smażyć z obu stron na małym ogniu na patelni grillowej .
Przełożyć na talerz, posypać podprażonymi na suchej patelni orzechami, doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
- mała cukinia
- 6 orzechów
- 2 łyżki oliwy
- sól, pieprz
Kawałek obranej dyni pokroić w cienkie paski, cukinię pokroić w dość
cienkie plastry. Warzywa posolić, skropić oliwą i partiami smażyć z obu stron na małym ogniu na patelni grillowej .
Przełożyć na talerz, posypać podprażonymi na suchej patelni orzechami, doprawić świeżo zmielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz