- średnia marchewka
- kawałek selera
- mały burak czerwony surowy
- ćwiartka jabłka
- kawałek pora
- pół puszki kukurydzy
- garść szczypioru
- garść ziaren słonecznika,
- dowolne kiełki, młode listki pokrzywy lub rzeżucha
- sól, pieprz
sos:
2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, ząbek czosnku
Pora kroimy w pół krążki, szczypiorek drobno siekamy, pozostałe warzywa i jabłko
trzemy na tarce o grubych oczkach.
Składniki mieszamy polewamy sosem, lekko mieszamy.
Po wierzchu posypujemy prażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika i kiełkami, drobno posiekaną, skropioną sokiem z cytryny pokrzywą lub rzeżuchą.
- kawałek selera
- mały burak czerwony surowy
- ćwiartka jabłka
- kawałek pora
- pół puszki kukurydzy
- garść szczypioru
- garść ziaren słonecznika,
- dowolne kiełki, młode listki pokrzywy lub rzeżucha
- sól, pieprz
sos:
2 łyżki oliwy z oliwek, łyżka soku z cytryny, ząbek czosnku
Pora kroimy w pół krążki, szczypiorek drobno siekamy, pozostałe warzywa i jabłko
trzemy na tarce o grubych oczkach.
Składniki mieszamy polewamy sosem, lekko mieszamy.
Po wierzchu posypujemy prażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika i kiełkami, drobno posiekaną, skropioną sokiem z cytryny pokrzywą lub rzeżuchą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz