poniedziałek, 16 maja 2016

Sałatka ryżowa


    -  szklanka ugotowanego ryżu najlepiej brązowego,choć biały       np.jaśminowy też jest okej
     -  łyżka oliwy
    -  sok z cytryny
    -  pęczek grubo posiekanego szczypioru
    - kilka listków posiekanej mięty.
     - sól, pieprz

     Ugotowany i wystudzony ryż mieszam ze szczypiorem i miętą, dodaję oliwę i sok, przyprawiam do smaku. Sałatkę odstawić na pół godziny , by szczypior puścił troszkę soku. Dobrze komponuje się z surówką z pomidorów.
    Tak przygotowaną sałatkę można zabrać w pojemniku do pracy lub na wycieczkę.
    Można dodać kotlecik z soczewicy, by uzupełnić danie w białko.


2 komentarze:

Uouo Uo pisze...



Your blog is very impressive and have the useful information it is really caught my attention.


great work

تصميم مواقع





good job Beautiful! :)

حراج السيارات

margeta pisze...

Dziękuję ;)