-25 dag margaryny Kasia dla wegan (100% roślinna)
- 2 łyżki cukru
- 5 łyżek mleka sojowego
- 3 łyżki oleju
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- mąka pszenna
- kawałek laski wanilii lub cukier wanilinowy
- 1 plaska łyżeczka proszku do pieczenia
- kilka łyżek gęstego dżemu
u mnie truskawkowy swojski.
Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy margarynę i pozostałe produkty, zagniatamy ciasto jak na pierogi, elastyczne
Ciasto wałkujemy na grubość ok.5 mm. Szklanką wycinamy kółka I fantazjujemy. Niektóre zwijamy z dżemem w ruloniki, inne zostawiamy kółka i kółka z wyciętą dziurką (po upieczeniu przekładamy).
Pieczemy w temp.180 st.C ok.30 min.(ruloniki) cienkie pieczemy krócej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz