niedziela, 24 lutego 2013

Tofu wędzone w panierce

- opakowanie tofu wędzonego
panierka :
-  mąka, można dodać łyżkę zmielonych płatków owsianych
-  piwo lub woda przegotowana
-  sól, curry, czosnek granulowany, pieprz
-  łyżka oleju
 oraz :
 - bułka tarta
- olej do smażenia

Tofu kroimy na plastry grubości ok.8- 10 mm
Przygotowujemy ciasto na panierkę.
Plastry tofu zanurzamy w cieście, obtaczamy w bułce tartej
 i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
 Po usmażeniu można lekko posypać czosnkiem granulowanym.
Podajemy z warzywami i pieczywem.







3 komentarze:

marcheweczka15 pisze...

Pyszniutko u ciebie ;))

Połykaj z Surri pisze...

Jakoś mi to tofu na obiad pasuje :).
Rewelacyjny blog :)

Maria pisze...

Dziękuję za ten przepis, to zrewolucjonizowało moje myślenie o wegańskiej panierce!