niedziela, 17 marca 2013

Makaron z warzywami

- 25 dag grubego makaronu
-  3 łyżki pesto może być z bazylii  lub pietruszki
warzywa:
- marchew,
 - pół cukini
-  kawałek pora
- garść ugotowanej czerwonej fasoli
- kilka liści kapusty pekińskiej
- łyżka ziaren  słonecznika
                                                      - sól, pieprz, curry,  papryka, można dodać ulubione ziola
                                                      - 2 łyżki oleju

Warzywa umyć. Marchew, cukinię i pora pokroić na krążki, poddusić na oleju, pod koniec gotowania dodać kawałki pekinki i ugotowaną fasolę.  Przyprawić do smaku.
Warzywa maję być miękkie ale nie rozgotowane.
Makaron ugotować al dente, przestudzony wymieszać z pastą pesto.
Nałożyć porcję na talerz, obok porcji przygotowanych wcześniej warzyw.
Całość posypać podprażonymi na suchej patelni ziarnami słonecznika.
 Podawać koniecznie z surówką.





1 komentarz:

Mena P pisze...

mmm pyszny:) skuszę sie na przygotowanie takiego:)