poniedziałek, 22 kwietnia 2013

Bezjajeczna jajecznica :)

 - olej do podsmażenia
-  duża cebula
- opcjonalnie : ugotowany ryż (ok. 50% objętości  cebulki)
- pół kostki  drożdży piekarniczych (5 dag)
- pół łyżeczki curry
- szczypiorek do posypania
- sól, pieprz ziołowy

 Pokrojoną w kostkę cebulkę podsmażam na oleju.
 Dodaję resztę składników, mieszam, przyprawiam, podsmażam..
 Posypuję posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego:)



 Można popijać sokiem z brzozy:)

5 komentarzy:

Mena P pisze...

a czemu te drożdze piekarnicze?

margeta pisze...

Drożdże są substancją rozrzedzającą i bazą jajecznicy, inaczej wyjdzie smażona cebulka:). Ponad to drożdże dostarczają witamin z grupy B, zawierają cenne minerały (m.in. selen,chrom) i są źródłem białka.

Anonimowy pisze...

Ale to ładnie wygląda! Koniecznie spróbuję :)

Anonimowy pisze...

No a smak jest troche podobny do jajecznicy? Wygląd b. ładny.

vegan&sport pisze...

No właśnie, czy smak ma jajeczny, czy drożdżowy :D? Jaki jest? Mega ślicznie wygląda i chyba za chwilę idę po drożdże i robie na drugie śniadanie.