czwartek, 28 listopada 2013

Naleśniki z jabłkiem i czekoladą

 Ciasto naleśnikowe podstawowe:
-   2 szklanki mąki pszennej ( może być  razowa )
 -  3 łyżki zmielonych płatków owsianych
-  1 łyżka cukru
-  2 łyżki oleju
-  1.5 szklanki  mleka sojowego
-  szklanka wody ( regulujemy gęstość  ciasta)
-  szczyptę soli
- cukier waniliowy

Wszystkie składniki (bez oleju) rozmieszać dokładnie  trzepaczką, dodać olej .
Odstawić na 20 minut.
Po tym czasie smażymy na rozgrzanej lekko natłuszczonej  patelni  naleśniki .
Obsmażamy je z obu stron, odwracamy na drugą stronę  kiedy brzegi odstają od patelni ,
a ciasto jest matowe .


Nadzienie :
słoik jabłek  smażonych
czekolada gorzka

Usmażone  naleśniki smarujemy smażonymi  jabłkami, zwijamy w rulonik.
Zwinięte podsmażamy na patelni z dwu stron.
 Przekładany na talerz, posypujemy cukrem pudrem i polewamy
 ( rozpuszczoną w kąpieli wodnej) czekoladą.





1 komentarz:

Anonimowy pisze...

zapraszamy do grupy dla wege blogerow https://www.facebook.com/groups/WegeBlogi/